Ajam Betawi met pandan rijst van Albert Heijn

Standaard

Ah Rendang PadangAjam Betawi

Een nieuwe dag, een nieuwe kant en klaar maaltijd die deskundig wordt getest. Dit maal één van de meest besproken items uit het kant en klaar schap van de Albert Heijn: De Indonesische mandjes! De mandjes hebben een opvallende uitstraling en zien er toch net iets smakelijker uit dan de ‘good-old’ plastic bak. Wat je uiteindelijk in huis haalt is een kleine verrassing, maar het ziet er lekker ambachtelijk uit en op de foto aan de voorzijde ziet het er lekker uit. Ik koos voor de variant Rendang Padang (rechts op de foto).

Bij het uitpakken stuitte ik op de eerste onaangename verrassing: na het openen van het rieten mandje vallen er twee simpele, plastic bakjes uit. Het rieten mandje is niets meer dan een verpakking, net als zo velen ben ook ik in de trucjes van Albert Heijn getrapt. Afijn, wellicht dat de smaak alles goed maakt.

2014-10-15 18.30.48

 

Zoals te zien op de afbeelding ziet het er ook na bereiding nog niet smakelijk uit. In mijn hoofd was ik al bezig met wat ik als plan B nog in de koelkast had staan. Op hoop van zegen toch maar aan de maaltijd begonnen en blij verrast. De smaak is sterk en erg lekker. Anders dan veel andere magnetronmaaltijden proef je hier duidelijk de Indische kruiden. Het vlees is mwa, maar de heerlijk saus maakt veel goed. De smaak van de saus past bij het leuke mandje dat is uit het schap trok bij de AH.

Louter enthousiasme dus over de maaltijd? Nee dat niet. De maaltijd bevat geen groente volgens mij (of ze zitten heel goed verborgen) en de rijst is ook niet lekker. De rijst zit los in een bakje en moet ook mee de magnetron in. De rijst zat helemaal aan elkaar en was ook niet echt smaakvol, volgende keer maak ik zelf wel wat rijst erbij klaar (en dat hoor je uit mijn mond!). Het eindoordeel: Een twijfelachtige 7,5. De totale beleving zat vol hoogte en dieptepunten. Het tegenvallende mandje, de geringe voedingswaarde en de slappe rijst zijn snel vergeten wanneer je de heerlijke saus proeft. Ik ben ook zeker benieuwd naar de andere smaken, heb begrepen dat hier wel groente in zit.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s